Enneagramcoach | Referenties

Ik vind het enneagram een fantastisch hulpmiddel tot zelfkennis. Je krijgt hiermee (beter) inzicht in je eigen patronen, drijfveren, kwaliteiten, valkuilen en andere persoonlijke aspecten. Het heeft voor mijzelf ook héél effectief en verhelderend gewerkt!

Margot Rijswijk enneagramcoach sinds 2006


Geïnspireerd door de positieve effecten van bewustwording ben ik in 2006 begonnen aan de opleiding tot enneagram coach. Enkele persoonlijke gedragspatronen vond ik altijd moeilijk om te accepteren en te begrijpen. Door het  de NOTE opleiding heb ik ze eindelijk kunnen herkennen en erkennen. Vanuit deze bewustwording volgde de acceptatie van mijn “6” patroon en kwam er meer vertrouwen om mijn weg als coach te vervolgen. De Note opleiding betekende een enorme verdieping van mijn zelfkennis en vermogen mensen te coachen.

Peter Haima enneagramcoach sinds 2006


Het is voor mij altijd weer fascinerend om te zien wat een positieve impact het heeft als de ander (door gebruikmaking van het enneagram) inzicht krijgt in zijn typespecifieke patronen van doen en laten. Vooral als dat leidt tot een wezenlijke ‘aha erlebnis’ . En hóe die ander dan vervolgens, door de erkenning hiervan, makkelijker stappen maakt in zijn ontwikkelingsproces. Naast vele therapeutische opleidingen volgde ik de enneagram opleiding (NOTE) onder de enthousiasmerende begeleiding van Frits, Renske en Lida.

Louis van Bueren enneagramcoach sinds 2005


Ik ben gewoon heel enthousiast over de NOTE en omdat ik in deze opleiding veel met het enneagram heb gewerkt heb ik het helemaal geintegreerd en is het echt van mijzelf geworden. Een andere quote die ik graag gebruik is: Het mooiste wat je kunt worden is jezelf! Het enneagram kan daar een belangrijke bijdrage aan leveren.

Yvonne ter Woerds enneagramcoach sinds 2009


De NOTE heb ik met name gewaardeerd omwille van zijn praktische opzet. Het gebruik van het type-interview is een objectieve methode om een coachee zijn type te laten onderzoeken en meteen inzicht te geven in zijn drijfveren.
Ik heb vooral veel aan het inzicht in mijn reacties vanuit mijn eigen type op anderen. 

Els Verheijen enneagramcoach sinds 2006